ما در مورد رژيم هاي ميوه و سبزيجات كه براي سلامتي ما مفيد هستند ، بسيار مي شنويم ، اما ممكن است هنوز ندانيم كه به طور متوسط روزانه چقدر بايد مصرف كنيم تا بيشترين استفاده را از ميوه ها و سبزيجات ببريم. به گزارش مجله روز ، تحليل متخصصان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان …
بدن ما چقدر ميوه و سبزي نياز دارد؟ https://majale-rooz.ir/2021/09/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟/ Wed, 29 Sep 2021 13:14:49 0000 جامعه و خانواده https://majale-rooz.ir/2021/09/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟/ ما در مورد رژيم هاي ميوه و سبزيجات كه براي سلامتي ما مفيد هستند ، بسيار مي شنويم ، اما ممكن است هنوز ندانيم كه به طور متوسط روزانه چقدر بايد مصرف كنيم تا بيشترين استفاده را از ميوه ها و سبزيجات ببريم. به گزارش مجله روز ، تحليل متخصصان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان …
ما در مورد رژيم هاي ميوه و سبزيجات كه براي سلامتي ما مفيد هستند ، بسيار مي شنويم ، اما ممكن است هنوز ندانيم كه به طور متوسط روزانه چقدر بايد مصرف كنيم تا بيشترين استفاده را از ميوه ها و سبزيجات ببريم.
به گزارش مجله روز ، تحليل متخصصان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه در مجموع پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد.
مطالعه وي ، كه در مجله Circulation به صورت آنلاين منتشر شد ، اطلاعات مربوط به سلامت و رژيم غذايي حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان را تا 30 سال پيگيري كرد.
به گزارش دويچه وله ، در مقايسه با افرادي كه فقط دو وعده ميوه يا سبزيجات در روز مصرف مي كردند ، نتايج زير در افرادي كه پنج وعده از اين اقلام مصرف مي كردند به دست آمد:
– خطر مرگ به هر دليلي 13 درصد كمتر است
– خطر مرگ بر اثر بيماري قلبي يا سكته مغزي 12 درصد كمتر است
– خطر مرگ بر اثر سرطان 10 درصد كمتر است
– خطر مرگ ناشي از بيماريهاي تنفسي مانند بيماري مزمن انسدادي ريه 35 درصد كمتر است
به گفته دكتر دانيل وانگ ، نويسنده ارشد دانشكده پزشكي هاروارد ، ميوه ها و سبزيجات منابع اصلي مواد مغذي مختلف از جمله پتاسيم ، منيزيم ، فيبر و پلي فنول (تركيبات گياهي با خواص آنتي اكسيداني) هستند كه به ويژه براي سلامت قلب و عروق مفيد هستند. مطالعه و محقق: آنها با خون مرتبط هستند.
در بهترين حالت ، به گفته محققان ، مردم بايد دو وعده ميوه به علاوه سه وعده سبزيجات در روز بخورند.
بهترين مزاياي سلامتي ناشي از خوردن سبزيجات تيره (كلم پيچ ، اسفناج) و ميوه ها و سبزيجات غني از ويتامين C و بتاكاروتن (مركبات ، توت ها ، هويج) است. ويتامين C و بتاكاروتن آنتي اكسيدان هايي هستند كه ممكن است نقش مهمي در پيشگيري از سرطان داشته باشند.
نكته ديگر اين است كه طبق نتايج اين مطالعه ، خوردن بيش از پنج وعده ميوه يا سبزي در روز فايده بيشتري در كاهش خطر مرگ ندارد. دكتر وانگ خاطرنشان مي كند كه اگر يك روز به ميوه و سبزيجات دسترسي نداريد ، مي توانيد روزهاي ديگر كمي بيشتر از حد معمول غذا بخوريد تا ميانگين مصرف اين مواد در هفته افزايش يابد.
براي انجام اين كار ، نيازي به ايجاد تغييرات اساسي در وعده هاي غذايي معمولي خود نداريد. به عنوان مثال ، صبحانه شما مي تواند يك كاسه غلات با مقداري زغال اخته يا تخم مرغ و گوجه فرنگي آب پز ، پياز و اسفناج باشد. ناهار مي تواند يك سالاد با ميوه ها و سبزيجات مورد علاقه شما (شايد يك سالاد كلم و اسفناج با برش گريپ فروت ، پاپريكا ، هويج) ، يك فنجان ماست با توت فرنگي يا يك اسموتي با كلم و انبه باشد.
براي شام ، سبزيجاتي مانند بروكلي بخارپز يا كدو سبز و كدو بخوريد. اگر فرصتي براي خوردن سبزيجات كافي در طول روز پيدا نكرديد ، يك سالاد عالي براي شام با سبزيجات رنگارنگ و مقداري پروتئين مانند مرغ كبابي يا ماهي آماده كنيد.
انتهاي پيام